Multinal Alphen aan de Rijn OW

Multinal Alphen aan den Rijn

Multinal Group heeft sinds kort – naast het reeds geopende RVS oppervlaktebehandelingscentrum in Alphen aan den Rijn – een tweede vestiging geopend met een nieuwe, ultramoderne poedercoatlijn.

Wat is poedercoaten eigenlijk?

Poedercoaten, ook wel poederlakken genoemd, is een elektrostatisch verfproces. Het belangrijkste verschil tussen conventionele vloeibare verf en poedercoating is dat poedercoating geen oplosmiddel nodig heeft om het bindmiddel en de vulstof in een vloeibare suspensie te houden. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten. Door het elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het bespoten object plakken, waarna het in een oven wordt verhit. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt. Poedercoaten wordt vooral toepast op metalen onderdelen van landbouwmachines en in de renovatie-, verlichting- en automobielindustrie.

Wilt u een speciale poedercoating of bijzondere kleur laten poedercoaten op uw product?

Geen probleem, de mogelijkheden in poedersoorten zijn groot. Van RAL kleuren, speciale structuur-, hamerslag-, rimpel- of metallic-effecten – ongeacht de gewenste glansgraad – onze specialisten maken het mogelijk. Naast poedercoaten voor binnen- en buitentoepassingen verzorgen wij als voorbehandeling tevens het stralen voor het verwijderen van roestvorming, walshuid, gloeihuid of verontreinigingen van lasnaden.

Ook voor herstelwerk van reeds gepoedercoate onderdelen die ontlakt moeten worden en opnieuw gepoedercoate kunt u bij ons terecht. Vraag naar de mogelijkheden!

Het “nieuwe poedercoaten”

De nieuwe poedercoatlijn van Multinal Group heeft een volledig geautomatiseerde in-lijnstraalinrichting, welke is voorzien van een sproeifosfateer- én dompellijn tot 7 meter lengte. Na deze voorbehandeling kan er in twee poedercabines worden gepoedercoat: een infrarood oven en een conventionele oven. Hierdoor kan er in één gang tweelaags gepoedercoat worden.

Multinal Group heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in het hoogwaardig beitsen en passiveren van roestvast staal. Met de opening van haar eerste RVS oppervlaktebehandelingscentrum in Alphen aan den Rijn is de koers ingezet op meer gespecialiseerde oppervlaktebehandelingscentra om haar klanten optimaal te kunnen bedienen. Met de stap om een tweede oppervlaktebehandelingscentrum te openen, dit keer op het gebied van poedercoaten, verstevigd Multinal Group haar positie als belangrijke speler op het gebied van oppervlaktebehandelingen en industrieel reinigen.

Bent u op zoek naar kwaliteit en een uitstekende beschermlaag voor uw product? Wij regelen het graag voor u!

Vestigingsmanager

Gerrie Klim

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07:00 - 17:00 uur

Ondernemingsweg 1
2404 HM Alphen aan den Rijn
Nederland

+31 (0)88 20 55 301