Slijpen en polijsten maken einde aan (alle) oneffenheden in uw metaal

Download PDF

Naast het verzorgen van oppervlaktebehandelingenpoedercoaten en
natlakken en chemisch technisch reinigen op locatie, kunt u bij Multinal Group ook terecht voor het vakkundig slijpen en polijsten van uw metalen producten. Het maakt ons daarbij niet uit of het nu gaat om een voorbewerking of een nabewerking voor wij voor u een oppervlaktebehandeling – vaak bij verchromen – uitvoeren, wij regelen het slijpen en polijsten in eigen huis graag voor u.

Slijpen en polijsten

  • Voorbehandeling voor een galvanische deklaag door middel van slijpen
  • De ruwheid van het oppervlak verbetert en de scherpe kanten worden afgerond
  • Voorkom materiaalbeschadigingen, vroegtijdige corrosie en een kwalitatief slechte deklaag

Slijpen: ontbramen van metaal of een strak resultaat

Slijpen – in de volksmond bekend als schuren – wordt vaak als voorbehandeling toegepast voor het verwijderen van pitjes en krasjes zoals bijvoorbeeld het ontbramen van metaal. Maar slijpen wordt ook als voorbehandeling gebruikt voor het aanbrengen van een galvanische deklaag. Zo wordt het slijpen door Multinal Group regelmatig toegepast op bijvoorbeeld de oppervlaktebehandelingen vernikkelen, verchromen of wordt het slijpen door ons als voor- of nabehandeling toegepast bij het beitsen en passiveren van RVS. Hier is dan sprake van beschadigingen of de aanwezigheid van vreemde deeltjes op het roestvast stalen oppervlak. Het slijpen en polijsten van RVS draagt er dan toe bij, dat de corrosiebestendigheid wordt verhoogd. Verder wordt slijpen door ons veelvuldig gebruikt als nabewerking in combinatie met polijsten, met als doel een zo strak mogelijk resultaat met een stralende glans of juist een matte afwerking. Voor zowel slijpen, polijsten of een combinatie van beiden kunt u bij ons terecht.

Polijsten: the finishing touch

Polijsten is een vak apart. Niet alleen een goede werkmethode is onmisbaar, maar ook het gebruik van de juiste polijst materialen en de kwaliteit van het metaal zijn belangrijk voor het eindresultaat. Polijsten zorgt ervoor dat de ruwheid van het oppervlak verbetert en scherpe kanten worden ‘afgerond’. Daarnaast zorgt polijsten ervoor dat de oxide- en walshuid wordt verwijderd en de lasnaad wordt gereinigd.

Naast polijsten op de handmatige manier verzorgt Multinal Group ook de oppervlaktebehandeling elektrolytisch polijsten. Hoewel deze twee bewerkingen totaal verschillend zijn, worden ze wel beide door Multinal Group verzorgd.