Het ontvetten van staal

Download PDF

Een oppervlaktebehandeling toepassen op uw staal is één ding. Een tweede is het ervoor zorgen dat het staal goed schoon is en hierdoor beter hecht. Multinal Group heeft verschillende methoden in huis om uw staal te reinigen. Een methode die wij bijvoorbeeld toepassen is het ontvetten van staal.

Onze werkwijze

Het ontvetten van staal gebeurt bij ons meestal door stralen. Door middel van stralen kan het staal goed gereinigd worden en is het schoon als wij het verder behandelen. Het ontvetten van het staal is namelijk vaak een voorbewerking voor bijvoorbeeld verzinken of elektrolytisch polijsten. Hoe het stralen precies in zijn werk gaat is afhankelijk van het materiaal. Multinal Group heeft in ieder geval de juiste professionals in huis en levert enkel de beste kwaliteit. Wij zijn een samenwerkingsverband van diverse specialisten en werken samen naar een perfect product voor u.

Naast een voorbewerking, zoals ontvetten, voeren wij ook graag uw oppervlaktebehandeling met de grootste precisie uit. Tevens kunnen wij het inpakwerk en eventueel het transport voor u verzorgen.

Meer weten? 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het ontvetten van staal, eventueel in combinatie met een andere behandeling? Neem dan heel eenvoudig contact met ons op. Ook voor andere vragen zijn wij graag uw aanspreekpunt.

Waarom ontvetten van metaal?

  • Vet veroorzaakt slechte hechting van een oppervlaktebehandeling
  • Vet kan het uit te voeren proces verstoren
  • Een schoon oppervlak resulteert in een goed eindresultaat