Mat vernikkelen: een onderlaag van chroom, goud, rood koper of voor decoratie

Download PDF

Elektrolytisch mat vernikkelen wordt door Multinal Group vaak als onderlaag toegepast bij (sier)verchromen of rood koper. De combinatie van de oppervlaktebehandeling mat vernikkelen en verchromen versterken elkaar. De nikkellaag geeft bijvoorbeeld bij chroom een bepaalde glans, terwijl het laagje chroom zorgt dat het product aanloopbestendig is, slijtvast en corrosiebescherming biedt. Naast het gebruik als onderlaag is mat vernikkelen op zichzelf ook te gebruiken als decoratieve laag.

Mat vernikkelen

  • Decoratieve laag
  • Voorbehandeling slijpen en polijsten
  • De laagdikte bepaald de corrosiebestendigheid

Mat vernikkelen als decoratieve laag

De oppervlaktebehandeling mat vernikkelen kan zeker als verfraaiing/decoratieve laag van een product worden toegepast, echter als er hoge eisen aan het product worden gesteld dient daarbij wel rekening te worden gehouden met de gladheid van het basismateriaal. Ondanks dat nikkel over opvullend vermogen beschikt, is het dan ook raadzaam om het basismateriaal vooraf volledig glad te maken door deze te slijpen of polijsten. Met deze voorbehandelingen wordt een optimaal en strak uiterlijk verkregen zonder oneffenheden. Slijpen en/of polijsten kunnen wij ook voor u verzorgen. Wij realiseren dit moeiteloos voor u in huis, zonder onnodig tijdsverlies. Wij verzorgen het mat vernikkelen, vernikkelen of duplex vernikkelen in zowel seriematige producties tot enkele of specialistische stuks. Maar ook het verchromen of vergulden behoort tot onze mogelijkheden.

Laagdikte bepalend voor corrosiebestendigheid

Bij vernikkelen ongeacht of dit mat of glanzend is bepaalt de laagdikte of deze voldoende corrosiebestendig is of niet. Het metaal moet namelijk poriedicht zijn om een goede corrosiebestendigheid te garanderen, en niet iedere laag en/of metaal leent zich daarvoor. Is corrosiebestendigheid voor u zeer belangrijk, dan adviseren wij graag welke mogelijkheden wij voor uw product hebben.