Vergulden van metalen onderdelen, accessoires en producten

Download PDF

Wilt u uw product vergulden, dan bent u bij Multinal Group aan het juiste adres. Van het vergulden van metalen onderdelen, accessoires en producten, wij vergulden het graag voor u.

Het maakt ons niet uit of het gaat om een decoratieve verguldtoepassing of juist een technische toepassing. Voor het vakkundig aanbrengen van een (sier)goudlaagje heeft Multinal Group de juiste specialisten in huis.

Bij vergulden kan de goudlaag van kleur variëren van lichtgeel tot donkergeel. De goudkleur is bij vergulden afhankelijk van het gebruikte proces, het grondmateriaal en de zuiverheid van de goudlaag (karaat). Maar ook of het vergulden decoratief moet  zijn, elektrisch geleidend en/of de soldeerbaarheid een rol speelt. Daarnaast speelt de gewenste kleur een rol bij vergulden als mede of er mat verguld moet worden of juist glanzend. Kortom, allemaal factoren die invloed hebben op uw eindproduct en het eindresultaat. Zo kan het uitvoeren van verspanende werkzaamheden na het vergulden grote (negatieve) gevolgen hebben voor uw product. De galvanisch aangebrachte metaallaag op het product kan daarmee in grote mate worden beschadigd. Derhalve raden wij u aan verspanende bewerkingen voorafgaand aan de oppervlaktebehandeling uit te voeren. Wilt u dit wel toepassen? Dan adviseren wij u eerst een proef te doen of dit het gewenste resultaat niet nadelig beïnvloed.

Nog even alle aandachtspunten op een rijtje? Download hier onze leaflet ‘Belangrijke aandachtspunten bij het vergulden van metaal’.

Vergulden: goud eigenschappen

  • Edelmetaal met warme gele kleur
  • Grote corrosiebestendigheid
  • Zeer geringe contact weerstand
  • Zeer ductiel (vervormbaar)
  • Lage elektrische weerstand
  • Goede soldeerbaarheid
  • Goede diffusie-eigenschappen
  • Grotere hardheid mogelijk

Vergulden van uw product van lichtgeel tot donkergeel, mat of glanzend

Met onze jarenlange ervaring weten wij wat er komt kijken bij het vergulden van producten. Weet u niet welke type goudbehandeling of oppervlaktebehandeling het beste aansluit bij uw eisen en/of wensen? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee. Zo weet u zeker dat uw product voldoet aan de kwaliteitseisen die u voor ogen heeft bij het vergulden van uw product.

Naast vergulden heeft Multinal Group ook de juiste kennis en ervaring op het gebied van vernikkelen. Deze kennis is essentieel bij de uitvoering van het verguldproces, omdat wij voor het vergulden en/of het aanbrengen van een goudlaagje nikkel als (onder)deklaag gebruiken. De combinatie vernikkelen en vergulden versterken elkaar. De nikkellaag geeft het goud een bepaalde glans, terwijl het goudlaagje corrosiebescherming biedt en zeer decoratief is.