Vernikkelen en verchromen van staal, messing, rvs en ABS kunststof - Onze tips

Download PDF

Om een goede eindkwaliteit te krijgen voor uw te verchromen product zijn een aantal aandachtspunten van toepassing. Met onderstaande punten geven wij u een indruk wat er bij verchromen van belang is.

Vernikkelen en verchromen, zichtzijde en ophanging

Om uw producten te kunnen vernikkelen en verchromen worden deze op een rek geplaatst om de oppervlaktebehandeling te kunnen ondergaan in de diverse dompelbaden. Daarbij is het belangrijk om te bepalen wat de zichtzijde van het product is, zodat daar met de ophanging van het product rekening mee gehouden kan worden. De wijze van ophanging van het product is ook van belang om tijdens het proces geen “luchtbel” te laten ontstaan, zodat de aan te brengen gewenste oppervlaktebehandeling een optimale dekking heeft.


Ophangrekken voor vernikkelen/verchromen van producten

Bij enkele stuks heeft Multinal Group universele rekken beschikbaar waarop uw artikel wordt geplaatst. Wanneer u seriematig en/of met regelmaat dezelfde artikelen wilt laten vernikkelen of verchromen, dan adviseren wij om speciale rekken door ons te laten maken die volledig zijn afgestemd op uw artikel. Dit komt de vernikkel- /verchroomkwaliteit ten goede. Veelal blijkt dat uw investering in de eigen rekken ook kunnen bijdragen aan een kostenbesparing.


Vernikkelen/ verchromen en de oppervlaktegesteldheid van het aangeleverde product

Naast de ophanging en bepalen van de zichtzijde van het product speelt de oppervlaktegesteldheid van het te behandelen product een grote rol. Deze bepaalt voor 95% het resultaat van de eindkwaliteit. Wanneer een product bijvoorbeeld optisch niet goed geslepen of gepolijst is wordt dit pas na het vernikkelen/verchromen zichtbaar. Ook daarin kan Multinal Group met u meedenken om tot de juiste mechanische voorbehandeling te komen.


Extra corrosiebescherming voor te vernikkelen en verchromen product met een duplex nikkellaag

Om een vernikkeld (glans of Pearl) en verchroomd onderdeel een betere corrosiebescherming te bieden kan er voor een duplex nikkellaag worden gekozen.  Hierbij worden er twee verschillende nikkellagen  aangebracht. Hierdoor ontstaat een “spanningsverschil” tussen de twee nikkellagen die de corrosieverbetering realiseert.


Uitspoelbaarheid van het product bij vernikkelen en verchromen

Tevens is het van belang dat het te behandelen product goed uitspoelbaar is, u kunt daarbij denken aan holle ruimtes die moeten zijn voorzien van spoel- en ontluchtingsgaten. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij kokers, frames en behuizingen.


Bewerkingen na het vernikkelen en verchromen

Een bewerking (verspanende of verbuigen/vervormen) aan vernikkeld-  en verchroomde delen kunnen gevolgen hebben voor de kwaliteit van de behandelde delen. Wij adviseren dan ook om gewenste bewerkingen aan uw product uit te voeren voor dat u deze laat verchromen.


Advies en/of technisch overleg bij vernikkelen en verchromen van een stalen, messing, rvs of ABS kunststof product

Weet u niet welke behandeling voor uw producten de juiste is?  Dan kunnen wij voor u een proefserie met verschillende behandelingen voor uw product verzorgen. Zodat u tot een keuze kunt komen. U wilt een product door ons laten vernikkelen/verchromen of past deze behandeling al jaren op uw product toe. Soms kan het toch goed zijn weer eens fris naar uw artikel te kijken en te zien of er in de vernikkel of verchroombehandeling iets te optimaliseren valt. U kunt daarbij denken aan verbeteringen van de kwaliteit voor uw product, realiseren van een kostenbesparing, of om te toetsen of de behandeling nog wel aan de verwachting van u of die van uw klant voldoet. Zelfs voor speciale verpakkingsinstructies of – eisen kunt u bij ons terecht! Of het nu gaat om het vernikkelen en verchromen van o.a. closethouders, handdoekhaakjes en handdoekrekken, zeepdispensers, handgrepen, frontpanelen, draaiknoppen, spotjes, verlichtingsplaten, armaturen, sierstrips, stoelen en stoelpoten, kokers, behuizingen, frames etc. Kortom, of u nu een bestaande klant of een nieuwe klant bent, wij adviseren u graag.

 Vernikkelen (glans of Pearl)  en verchromen  wordt door Multinal Group toegepast op staal, messing, rvs en zelfs op ABS kunststof!
Onze collega’s in Coevorden helpen u graag verder met de keuze voor de juiste oppervlaktebehandeling.

Van belang bij het vernikkelen en verchromen van staal, messing, rvs en ABS kunststof zijn:

  • Verchromen in effecten glanzend, mat/pearl of satijnachtig.
  • Zichtzijde van het te verchromen product ;
  • Oppervlaktegesteldheid van het aangeleverde, te verchromen product ;
  • Uitspoelbaarheid van het product ;
  • Mogelijkheid voor extra corrosiebescherming ;
  • Speciale verpakkingswensen voor uw product ;
  • Let op met bewerkingen na de vernikkel- en chroombehandeling ;
  • Technische mogelijkheden. Wij adviseren u graag!