Stralen: ontroesten van metaal, optimale hechting voor poedercoaten of natlakken van onderdelen en producten

Download PDF

Multinal Group heeft de juiste expertise in huis als het gaat om het eenvoudig of intensief stralen van uw product. Voor een product een poedercoat- of natlakbehandeling ondergaat, wordt deze door ons eerst voorbehandeld. De voorbehandeling bestaat uit het ontvetten of stralen, waarmee een schoon en ruw oppervlak wordt verkregen en de poedercoat- of natlakhechting wordt bevordert.

Stralen kan ook worden gebruikt als effectieve manier om corrosie en/of roest te verwijderen of te ontroesten, waarbij het straalgrit de korrels tijdens het stralen als het ware de corrosie uit het metaal slaat, en de poriën diep reinigt. Wij maken voor onze straalbehandelingen gebruik van een inert Non-Ferro straalmiddel en hanteren de Zweedse voorbehandelingschaal SIS 055900-1967 én ISO 8501-1 als straalreinheid.

Voordelen van de voorbehandeling stralen:

  • Stralen, optimale hechting voor poedercoaten of natlakken
  • Effectief tegen corrosie of roest
  • Zorgt voor ruw en schoon oppervlak
  • Ideale combinatie met poedercoaten en/of natlakken

Een object voor en na de behandeling stralen.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Stralen is bij Multinal Group in vakkundige handen

Bij stralen komt veel kijken. Naast het straalmiddel waarmee gewerkt wordt, is de juiste hoge druk tijdens het stralen belangrijk en de ervaring van de straler hoe hard en hoe lang er wordt gestraald. Immers met stralen kan uw product vervormen of zelfs stuk gestraald worden, dit let nogal nauwkeruig. Wij adviseren u graag bij de keuze voor de juiste straalbehandeling, waardoor de risico’s tot een minimum worden beperkt.

Stralen kan tevens als mechanische voorbehandeling worden gebruikt voor o.a. het verwijderen van vliegroest, het aanstralen van thermisch verzinkt materiaal of het verwijderen van zware corrosie en walshuid (SA 2,5). Naast ‘gewoon’ stralen kunt u bij ons ook terecht voor het stralen met glas, het zogenaamde glasparelen.

Stralen en combinatie behandelingen

Behalve enkel stralen bieden wij ook de mogelijkheid tot het combineren met poedercoaten of natlakken, Cr-vrij passiveren en demi-water naspoeling of het verzinken. Ook voor andere oppervlaktebehandelingen kunt u bij ons terecht.