Poedercoaten, coaten of moffelen van metalen producten en onderdelen

Download PDF

Poedercoaten is ook bekend onder namen als coaten, coating aanbrengen of moffelen. Welke term u ook hanteert, als het om poedercoaten gaat bent u bij Multinal Group aan het goede adres.

Met ruim 50 jaar ervaring weten wij wat er komt kijken bij het effectief aanbrengen van een poeder coatlaag voor een optimaal resultaat. Poedercoaten of coaten biedt niet alleen een goede bescherming tegen corrosie, maar zorgt voor een lange levensduur, minder onderhoud en geeft uw product tevens een fraai en strak uiterlijk. Daarbij is het mogelijk uw product in iedere gewenste kleur te poedercoaten.

Het maakt ons niet uit of u enkele stuks of volumineuze en zware constructies wilt poedercoaten, wij regelen het graag voor u. Voor zowel binnen- als buitentoepassingen hebben wij de juiste poedercoatmogelijkheden. Zo kunnen wij een eenlaags, tweelaags of drielaags poedercoating aanbrengen waarbij wij werken met drie typen poedercoatbehandelingen. Bij binnentoepassingen met epoxy of epoxy/polyester of buitentoepassingen met speciale polyester

Poedercoaten: de voordelen

  • Uitstekende beschermlaag tegen corrosie
  • Lange levensduur voor uw product
  • Minder onderhoud
  • Strak, glad uiterlijk
  • Poedercoaten voor zowel binnen- als buitentoepassingen
  • Aan te brengen in meerdere poedercoatlagen
  • Seriematig als enkele stuks mogelijk

Hiernaast ziet u onderdelen voor en na de poedercoatbehandeling.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Poedercoaten of coaten: keuze van juiste poedercoating en behandeltechniek

Behalve het type poedercoatbehandeling speelt ook de wijze van aanbrengen een rol bij het eindresultaat. Poedercoaten wordt elektrostatisch aangebracht. Wanneer er teveel lagen poedercoating op een product zitten kan het door een isolerende ondergrond haar aantrekkende eigenschappen verliezen, waardoor het niet meer mogelijk is een optimale laag aan te brengen. Een juiste coatingkeuze en behandelingstechniek is vakwerk. Maar ook kennis om bijvoorbeeld een nog betere corrosiebescherming te krijgen met bijvoorbeeld de combinatie verzinken en poedercoaten is bij ons in goede handen.

Poedercoaten, coaten of moffelen: kwaliteit en advies

Kwaliteit en een goed advies kunnen niet zonder elkaar. Ons advies houdt o.a. rekening met de vorm van het object en het gebruikte grondmateriaal. Maar ook de door u gewenste kwaliteitseisen, milieueisen en de eigenschappen van de door ons aan te brengen poedercoatlaag. Voorkom eenvoudig materiaalbeschadigingen, vroegtijdige corrosie en/of een kwalitatief slechte deklaag en laat u door onze professionals goed adviseren voor een juiste poedercoatkeuze.

Poedercoaten, coaten of moffelen: milieu en kwaliteit

Natuurlijk hoort bij het leveren van kwaliteit verantwoord omgaan met het milieu. Door te investeren in onze mensen, productiewijze en door kritisch te (blijven) kijken naar verbeteringen op kwaliteit, milieu en veiligheid streven wij ernaar de schade voor mens, dier en milieu te beperken tot een minimum. Onze poedercoating bevat geen oplosmiddelen en is daarmee minder milieubelastend.

Combinatie mogelijkheden en poedercoaten, coaten of moffelen

Naast het poedercoaten verzorgen wij ook de voorbehandeling stralen om de aanhechting van de poedercoatlaag op uw product te bevorderen. Blijkt poedercoaten van uw product niet mogelijk, bijvoorbeeld doordat er een minimale laagdikte wordt vereist, dan kunt u ook bij ons terecht voor het natlakken van uw producten. Ook voor eerst verzinken en dan poedercoaten of andere oppervlaktebehandelingen bieden wij volop mogelijkheden. Wij adviseren u graag.