Natlakken van stalen of metalen machine onderdelen of producten

Download PDF

Voor het natlakken van metalen of stalen machine-onderdelen of producten bent u bij Multinal Group aan het juiste adres!

Wanneer blijkt dat bijvoorbeeld poedercoaten niet mogelijk is, biedt natlakken een prima alternatief. Een product dat bijvoorbeeld niet hoog verhit mag worden, komt in aanmerking voor natlakken. Zo kan een niet te verhitten onderdeel worden gemaskerd, waardoor wel op het resterende productdeel natlakken kan worden toegepast.

Natlakken is geregeld een goedkoper alternatief dan poedercoaten, zeker in geval van relatief kleinschalige orders. Wij hebben inmiddels menig object strak in de poeder- of natlak gezet.

Natlakken, de voordelen:

  • Makkelijk inzetbaar voor kleinschalige orders
  • Minimale laagdikte mogelijk
  • Als deel van object niet verhit mag worden
  • Diversiteit in kleuren

Hiernaast treft u foto's aan van objecten voor en na een natlakbehandeling.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Het natlakken of aanbrengen van de lak wordt met behulp van natlakspuitapparatuur met een bekervulling, drukvat of lakpomp aangebracht in een laagdikte vanaf 15 – 20 micrometer. Afhankelijk van de wensen kan door het aanbrengen van meerdere natlaklagen kan de laagdikte groter worden gemaakt. Wanneer een minimale laagdikte is vereist voor uw product of een speciale kleur is in poedercoating soort niet verkrijgbaar wordt natlakken toegepast. Multinal Group heeft een eigen kleurendispenser waarmee iedere gewenst kleur met natlakken haalbaar is.

Natlakken stalen machine onderdelen en producten: kwaliteit en advies

Kwaliteit en een goed advies kunnen niet zonder elkaar. Ons advies houdt o.a. rekening met de vorm van het object, het gebruikte grondmateriaal, de kwaliteit en eigenschappen van de galvanische deklaag alsook de gebruikersomstandigheden en milieueisen. Daarnaast zijn vanzelfsprekend de door u gewenste kwaliteitseisen, levering- en/of transportcondities factoren die een behandelmethode beïnvloeden. Voorkom eenvoudig materiaalbeschadigingen, vroegtijdige corrosie en/of een kwalitatief slechte deklaag en laat u door onze professionals goed adviseren. Zo weet u zich verzekerd van een juiste keuze.

Natlakken en combinatie behandelingen

Naast natlakken verzorgen wij ook de voorbehandeling stralen. Van eenvoudig stralen tot zeer intensief stralen,wij beschikken over de expertise om de gewenste reinigingsbehandeling voor uw product te krijgen en daarmee de aanhechting van de natlaklaag van uw product te bevorderen.

U kunt behalve natlakken en stralen ook voor het poedercoaten en verzinken van uw producten bij ons terecht.