Reinigen van HVAC luchtkanalen, ventilatie kanalen of airconditioning systemen: verminderen van de kans op gezondheidsrisico's

Download PDF

Bij HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) kanalen wordt de kans op gezondheidsrisico’s aanzienlijk verhoogd door de aanwezigheid van (on)zichtbaar stof, vuil, schimmels en bacteriën. Met het reinigen van HVAC systemen zoals luchtkanalen, ventilatiekanalen, ventilatiesystemen en airconditioning systemen neemt  met het preventief reinigen van deze systemen de kans op gezondheidsrisico’s af en verbetert de luchtkwaliteit.

Bovendien kan het preventief reinigen van kanalen energiebesparend zijn, hoewel dit nauw samenhangt met de vervuilingsgraad van het systeem of de kanalen. Multinal Group heeft diverse reinigingsmethodes waarmee HVAC kanalen preventief en vakkundig gereinigd kunnen worden.

Tot het reinigen van HVAC kanalen behoren:

  • Het reinigen van HVAC luchtkanalen
  • Ventilatiesystemen reinigen
  • Airconditioning systemen reinigen
  • Vooraf aan een reiniging verzorgen wij ook het inspecteren van HVAC kanalen

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een met stof vervuild HVAC kanaal voorafgaand aan de reiniging. Daarna ziet u het HVAC kanaal nadat deze door Multinal Group gereinigd is.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Reinigen van HVAC kanalen, luchtkanalen, ventilatiekanalen of airconditioning systemen

Voor het reinigen van kanalen maken wij o.a. gebruik van een multifunctionele robot met draaiborstels of een elektrische handunit met speciale ronddraaiende borstels die zijn aangesloten op een flexibele kabel. Veel HVAC luchtkanalen zijn door ons bij hotels, kantoren, musea, tunnels, woningbouw, offshore eilanden en schepen gereinigd. Geef vuil, schimmels en bacteriën daarom geen kans en regel vandaag nog een preventief onderhoud. Ook voor inspecties van kanalen.