Reinigen van vetkanalen, vetafzuigkanalen of inspectie

Download PDF

In de vetkanalen of vetafzuigkanalen in de keuken van uw restaurant ontstaat door bakken vetafzetting die de kans op brand in het vetkanaal of vetafzuigkanaal fors verhoogd. Behalve vetafzetting hebben ook (on)zichtbaar stof, vuil, schimmels en bacteriën een nadelig effect op de hygiëne.

Met het preventief reinigen van de vetafzuigkanalen verkleind u niet alleen de kans op brand aanzienlijk, maar u bespaart meestal direct op uw energiekosten omdat de afzuiginstallatie weer normaal kan functioneren. Bovendien voorkomt u met het reinigen van vetkanalen problemen met uw verzekeringmaatschappij omdat veel verzekeraars in de polisvoorwaarden eisen dat er minimaal 1x per jaar een reiniging plaatsvindt van de vetkanalen juist vanwege het verhoogde risico op brand. Ook het naleven van de hygiëne regels wordt hiermee vereenvoudigd.

Het reinigen van uw vetkanalen biedt u de volgende voordelen:

  • Verkleint de kans op brand
  • U bespaart energieverbruik
  • Verbetert de luchtkwaliteit in de keuken en voor uw personeel
  • Ongewenste luchtjes krijgen minder kans
  • De hygiëne in uw keuken verbetert

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een verontreinigd en gereinigd vetkanaal. Multinal Group verzorgt de reiniging en inspectie van vetafzuigkanalen en vetfilters.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Voordelen van het reinigen van vetafzuigkanalen naast het verkleinen van de kans op brand zijn:

  • U bespaart op energiekosten
  • U verbetert de luchtkwaliteit voor uw personeel
  • Ongewenste luchtjes krijgen minder kans
  • De hygiëne in uw keuken verbetert

Multinal Group past al decennia een zeer effectieve en succesvolle reinigingsmethode toe voor het reinigen van vetafzuigkanalen of vetkanalen met een speciaal detergent en stoom onder hoge druk. Deze methode heeft zich door de jaren heen bewezen bij o.a. restaurants, ziekenhuizen en (cruise)schepen.

Inspectie van de vetafzuigkanalen, vetkanalen en het filter onderhoud

Naast het reinigen van de vetkanalen kunt u door ons ook een vetkanaal (voor)inspectie laten uitvoeren. Met een inspectie weet u direct hoe de vervuilingsgraad van de kanalen er aan toe is, of er voldoende inspectieluiken aanwezig zijn en hoe de staat van de filters is. In de praktijk blijkt het schoonhouden van de filters niet altijd te worden meegenomen, met onnodige, hoge energiekosten tot gevolg. Wij adviseren u graag!

Omdat de frequentie van reinigen samenhangt met de intensiviteit waarmee gebruik gemaakt wordt van de keuken, adviseren wij minimaal een tweejaarlijkse reiniging en in geval van twijfel een (voor)inspectie.

Lek- en brandbestendige vetafzuigkanalen

Vaak zijn vetafzuigkanalen niet waterdicht. Om brand en lekkages te voorkomen biedt Multinal Group u de oplossing aan: het aanbrengen van Multi Duct Sealer. Voor meer informatie en de voordelen van deze behandeling kunt u hier doorklikken.