Ultrasoon reinigen en druktesten van sprinkler nozzles

Download PDF

Lage of hoge druk water mist systemen (sprinkler installaties) die gebruikt worden op schepen, zijn ontworpen en goedgekeurd volgens de SOLAS-voorschriften. U kunt daarbij denken aan gebruik in de accommodatie ruimtes, de openbare ruimtes maar eveneens aan gebruik in hoge risicogebieden zoals machinekamers. Vaak zijn deze systemen een integraal onderdeel van de brandpreventie- en detectie systemen.

De sprinklerinstallatie is de eerste lijn van verdediging tegen brand aan boord, oftewel een zeer belangrijk potentieel levensreddend systeem. Uiteraard moet dit systeem te allen tijde in perfecte staat zijn.

Uit periodieke inspecties van instanties zoals DNV, Lloyds, RINA e.d. heeft onder andere BMA (Bahamas Maritime Authority) info bulletin 150 uitgebracht.  Hierin wordt aangegeven dat schepen met een sprinkler installatie ouder dan 5 jaar strenger gecontroleerd gaan worden. Reden hiervoor is dat er systeemvervuilingen zijn geconstateerd, die de werking van het systeem nadelig kunnen beïnvloeden.

Neem contact op met ons Sales team voor meer informatie over het ultrasoon reinigen en druktesten van sprinkler nozzles.

Industrieel reinigen, ga naar de expert!

  • Kwaliteit staat voorop
  • Professionele engineers
  • Flexibiliteit

Hiernaast ziet u enkele sprinkler nozzles voor en na de door Multinal Group uitgevoerde ultrasoon reiniging.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).