Multi Duct Sealer voor het lek- en brandbestendig maken van vetafzuigkanalen

Download PDF

Bij dagelijks intensief gebruik vervuilen vetafzuigkanalen aan de binnenzijde, waardoor zij met regelmaat professioneel gereinigd moeten worden. Vaak zijn de vetafzuigkanalen niet 100% ‘waterdicht’, waardoor er vet/olie uit lekt. Dit is veelal op plafond panelen en andere ongewenste plaatsen. Het is duidelijk dat dit vanuit de oogpunten veiligheid (brandgevaar) en hygiëne niet acceptabel is. Tevens heeft het als bijeffect bij een ‘natte’ reiniging dat er (water)schade kan ontstaan. Multinal Group biedt nu een oplossing, het aanbrengen van Multi Duct Sealer.

Na het professioneel reinigen van het vetafzuigkanaal wordt de Multi Duct Sealer in een dunne laag van circa 2 mm aangebracht met een kwast, roller of spuit. De coating op waterbasis is geurloos en halogeenvrij. Circa na 1 uur stof droog en volledig uitgehard na 8 uur. De aangebrachte laag is elastisch, watervast, UV- en oliebestendig, maar vooral niet hygroscopisch brandwerend. Wanneer de laag in een vetafzuigkanaal aanwezig is, zullen de toekomstige reinigingen eenvoudiger en sneller zijn, maar vooral de kans op lekkages wordt tot nul gereduceerd. Het reinigen kan nu ook milieuvriendelijker worden uitgevoerd met een speciaal ontwikkeld ontvettingsschuim i.p.v. de normaal gebruikte industriële detergenten.

Als het aanbrengen van Multi Duct Sealer aan de binnenzijde van het vetafzuigkanaal niet mogelijk is, is het ook mogelijk om het aan de buitenzijde van het vetafzuigkanaal toe te passen. Multi Duct Sealer wordt o.a. toegepast op cruiseschepen, in (fastfood)restaurants, in grootkeukens, en airconditioning systemen.

In onderstaande film geven wij u een impressie hoe de Multi Duct Sealer wordt aangebracht.

Het aanbrengen van Multi Duct Sealer levert de volgende voordelen op:

  • Verbeterde veiligheid van de vetafzuigkanalen
  • Preventieve werking tegen brand
  • Preventieve werking tegen lekkages
  • Toekomstige reinigingen zijn minder milieubelastend en kostenbesparend
  • De hygiëne in uw keuken verbetert