Beitsen en passiveren van roestvast staal op locatie: vakkundige en professionele uitvoering van beitsen

Download PDF

De keuze voor het beitsen en passiveren van o.a. roestvast staal of RVS op locatie wordt vaak gemaakt wanneer er sprake is van een moeilijk verplaatsbaar object. Maar ook wanneer u uw eigen medewerkers niet met chemicaliën wilt laten werken en/of uw voorkeur uitgaat naar een specialistisch bedrijf,  is het beitsen op locatie met sproeibeits een prima alternatief voor uitvoering in beitsdompelbaden in één van onze beitserijen.

Bij beitsen wordt het roestvast staal of rvs behandeld met een beitsmiddel bestaande uit o.a. waterstoffluoride en salpeterzuur.  Zowel bij het beitsen van RVS bij u op locatie als in onze beitserijen, bewaken wij nauwgezet de te volgen procedures i.v.m. het milieu, de veiligheid en de zuurrestbehandeling.

Vooral branches waarbij zeer strenge eisen spelen zoals in de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie alsmede in de offshore, olieraffinaderijen en de chemische industrie wordt vaak gekozen voor het uitbesteden van beitsen en passiveren van RVS op locatie door vakspecialisten zoals Multinal Group.

Wilt u andere beitswerkzaamheden uitbesteden om bijvoorbeeld te dompelbeitsen in één van onze beitserijen? U vindt ze in Alphen aan den Rijn , Amsterdam , Coevorden , Hoogezand en Vlaardingen .

Bekijk hier onze tips voor het beitsen en passiveren van rvs voor dompelbaden of met sproeibeits.

Beitsen en passiveren van roestvast staal of RVS bij u op locatie?

  • Vakkundige uitvoering van de beitsbehandeling door dé specialist
  • Bewaking van beitsprocedures m.b.t. milieu, veiligheid en de zuurrestbehandeling
  • Geen blootstelling van eigen medewerkers aan chemicaliën
  • Uiterst geschikt voor grote of moeilijk verplaatsbare objecten
  • Uitvoering conform ISO en VCA certificering

Hiernaast treft u afbeeldingen aan van grote objecten die door Multinal Group op locatie zijn gebeitst.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Beitsen en passiveren van RVS: op locatie of in de fabriek

Heeft u RVS producten of objecten die gebeitst moeten worden en zijn deze te verzenden of te versturen met een transporteur? Dan is het niet direct nodig om deze op locatie bij u te beitsen. U kunt uw producten dan ook in een van onze specialistische beitserijen in  Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Hoogezand of Vlaardingen aanleveren om deze in een van onze beitsdompelbaden te laten behandelen evt. in combinatie met sproeibeitsen voor delen die niet gedompeld mogen worden. Indien u twijfelt of u heeft vragen, laat ze ons dan weten. Wij helpen u graag uw beitsvraagstuk op te lossen!.

ISO en VCA normering en beitsen op locatie

Voor optimale veiligheid volgen wij procedures volgens ISO 9001 en VCA.  Dit betekent een duidelijke werkwijze en van beitsprocedures die bewaakt worden m.b.t. milieu, veiligheid en de zuurrestbehandeling.. Het voeren van een actief VGM-beleid behoort tot één van de belangrijkste doelstellingen van de ‘Multinal Group’.
Hiermee zorgen we niet alleen voor aanzienlijke verbeteringen voor mens en milieu binnen en in de omgeving van onze (productie)locaties, maar kunnen we eveneens de productiekosten reduceren door het efficiënt gebruik van milieubesparende oplossingen. Multinal Group streeft naar het continu verbeteren van de door haar bedrijven geleverde diensten en producten. Zij doet dit door het toepassen van alle middelen die technisch, sociaal en maatschappelijk verantwoord zijn.

Uitgangspunten daarbij zijn:

  • Minimale belasting voor mens en milieu;
  • Het indammen van risico’s tijdens operationele werkzaamheden door – waar mogelijk – het automatiseren van risicovolle activiteiten;
  • Evalueren van projecten en procedures en daar waar nodig aan te scherpen.

Zakelijk advies bij industriële reiniging

Bij de keuze voor een industriële reiniging op locatie komt veel kijken. Veelal wordt in het bestek al gedicteerd welke eisen er liggen, maar inde praktijk blijkt dit vaak onvoldoende uitgewerkt om een passend advies of offerte te kunnen maken. In dat geval adviseren wij u om onze expertise in te zetten bij uw klant. Wij ondersteunen u ter plaatse bij uw klant,  waarbij wij samen met u de opdracht voor ons winnen. Maar ook vragen als zelf de opdracht uitvoeren – al dan niet onder begeleiding van onze specialist en de benodigde equipment – of het compleet uitbesteden van de opdracht aan onze specialisten, omdat u eigen personeel liever niet wil blootstellen aan chemicaliën,  zijn vraagstukken waar wij graag in oplossingen met u meedenken. Wij hebben de oplossingen, u de keus. Vraag naar onze mogelijkheden of een passend advies.