Beitspasta (niet-toxisch) voor roestvast staal of RVS

Download PDF

Het beitsen met beitspasta wordt ook wel beitsen door instrijken of kwastbeitsen genoemd. Het beitsen met pasta wordt voornamelijk gebruikt voor het beitsen van rvs of roesvaststalen lasnaden.

Onze beitspasta Inox & Metal Pickle Pasta wordt op RVS lasnaden gesmeerd, waardoor de lasnaden schoon worden gemaakt. Door de ingesmeerde lasnaden grondig na te spoelen en chemisch of natuurlijk te passiveren ontstaat weer een zuiver en corrosiebestendig oppervlak. Pastabeitsen wordt soms in combinatie gedaan met sproeibeitsen. Multinal Group heeft ook een niet toxische sproeibeits in haar assortiment.

De voordelen van onze beitspasta Inox & Metal Pickle Pasta

  • Bevat geen fluorwaterstofzuur
  • Een niet-toxische beitspasta, dus minder milieubelastend
  • Gebruikers- en mensvriendelijker
  • Beter alternatief dan bestaande producten

Hiernaast ziet u een buis voordat er beitspasta aangebracht is en nadat de buis behandeld is met beitspasta.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Roestvast stalen beitspasta: niet-toxisch, wel beschermmiddelen

Doordat onze beitspasta niet-toxisch is, is deze veel minder milieubelastend dan andere beitsproducten op de markt. Dat komt omdat er in onze beitspasta geen fluorwaterstofzuur verwerkt is. Daarmee is onze Inox & Metal Pickling Pasta minder milieubelastend én prettiger om mee te werken: er komt immers nagenoeg geen geur vrij.  Doordat de gebruiker niet wordt blootgesteld aan vrijkomende dampen is onze beitspasta een stuk Arbo vriendelijker.

Hoewel het een ‘groener’ product is, blijft het wel een corrosief product om mee te werken. Er dient dan ook net als bij andere beitsproducten de nodige beschermmiddelen te worden gebruikt. Wanneer u bij ons beitsproduct aanschaft krijgt u daarbij uiteraard een instructie ten aanzien van de beschermmiddelen. Wij bieden verpakkingen van 2x 2kg, beitspasta prijs wordt per kg berekend. (Prijzen zijn op aanvraag)

 

Hieronder treft u de technische specificaties en ons advies voor de juiste werkmethode van onze niet-toxische beitspasta:

 

Waterzuivering

Het spoel- of afvalwater dat achterblijft na het gebruik van beitsproducten, vooral in geval van sproeibeits, dient conform de huidige wettelijke bepalingen te worden afgevoerd. Wij bieden u de mogelijkheid het afval- en spoelwater via ons waterzuiveringssysteem te verwerken. Klik hier voor meer informatie.