Multinal Amsterdam

Beits- en galvanisch bedrijf Multinal Amsterdam:  sterk in verzinkenverchromenelektrolytisch polijstenbeitsen en passiveren.

Galvanisatieprocessen, verchromen en verzinken

Bij galvanisatieprocessen wordt met behulp van elektriciteit een laagje metaal aangebracht op een voorwerp. Deze processen worden toegepast om de corrosiebestendigheid en de decoratieve en/of mechanische eigenschappen te verhogen.

Elektrolytisch polijsten

Elektrolytisch polijsten is een proces waarbij gecontroleerd, elektrochemisch materiaal wordt verwijderd van het oppervlak van een roestvast staal object. Het wordt toegepast om oppervlakten gladder te maken. Het elektrolytisch polijsten gebeurt door het plaatsen van een werkstuk in een bad met elektrolyt, een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische geschakelde werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning dwingt de metaalionen van het werkstuk naar de kathoden te verplaatsen. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, dat daardoor gladder wordt. Buiten de reductie van de oppervlakte ruwheid verhoogt het ook de corrosieweerstand en verhoogt het de esthetische waarde door middel van een glanzend oppervlak.

Beitsen en passiveren

Tijdens het vervaardigen van RVS-objecten, hebben sommige bewerkingen als gevolg dat lokaal de corrosievastheid van het oppervlakte wordt aangetast, waardoor het materiaal zal gaan roesten / corroderen. Om deze beschadiging te herstellen, krijgen deze objecten een beitsbehandeling en wordt de oppervlaktehuid gereinigd en hersteld. Bij beitsen wordt het RVS behandeld met een beitsmiddel bestaande uit o.a. waterstoffluoride en salpeterzuur. De RVS-objecten worden hiertoe ondergedompeld in een beitsbad. Nadat de objecten uit het beitsbad komen worden deze met koud water onder hoge druk afgespoten en dienen ze heel goed te drogen, waardoor de toplaag hersteld. Dit laatste wordt passiveren genoemd. Beitsen en passiveren wordt verzorgd  op de vestigingen Multinal Alphen aan den Rijn, Multinal Amsterdam, Multinal Hoogezand en Multinal Vlaardingen.

Wij streven naar zeer korte levertijden, er is veel mogelijk echter wel in overleg. Daarnaast beogen wij voortdurend onze dienstverlening te verbeteren. Wij blijven innovatief en doordat wij onderdeel uitmaken van Multinal Group bieden wij ook mogelijkheden voor o.a. poedercoaten, vergulden of beitsen en passiveren op locatie.

Heeft u een speciale wens of vraag, twijfel dan niet, maar neem even contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8:00 - 17:00 uur

Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam
Nederland

+31 (0)88 20 55 301