Metaal voor- en nabehandelingen voor het beste resultaat voor uw product bij oppervlaktebehandelingen

Wanneer u het oppervlak van metalen objecten galvanisch, chemisch of mechanisch wilt laten bewerken, dan bent u bij Multinal Group aan het juiste adres. Want behalve een vakkundige deklaag dan wel oppervlaktebehandeling bieden wij ook metaal voor- of nabehandelingen die er toe bijdragen dat het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Vaak ook bieden deze metaal voor- of nabewerkingen net dat beetje extra zonder al te veel meerkosten.

Bij het aanbrengen van een deklaag of het uitvoeren van een oppervlaktebehandeling zijn wij altijd afhankelijk van het door u aangeleverde materiaal. De kwaliteit van het materiaal bepaalt onze mogelijkheden bij de uitvoering van een oppervlaktebehandeling. Immers RVS of roestvast staal is er in vele soorten, maar ook staal en het land waar het vandaan komt kunnen het verschil maken. Met onze metaal voor- of nabewerkingen kunnen we materiaal oneffenheden wegnemen of materiaal wat ruwer maken waardoor de laag net even beter ‘pakt’.

Onze metaal voor- en nabehandelingen:

  • Slijpen en polijsten
  • Ontroesten en ontvetten
  • Ontnikkelen en ontchromen
  • Borstelen
  • Ontkalken
  • Stralen

Wij bieden als metaal voorbewerking of als metaal nabewerkingen:

Slijpen wordt veelal toegepast voor het verwijderen van pitjes en krasjes. Maar ook als voorbehandelingen voor het aanbrengen van een galvanische deklaag of oppervlaktebehandeling. Polijsten wordt veelal gebruikt voor verbetering van het oppervlak en als finishing touch voor uw eindproduct. Meer informatie over slijpen en polijsten.

Ontroesten van staal en metaal

De meest voorkomende behandelmethodes om staal te ontroesten worden beide door Multinal Group toegepast, namelijk stralen of beitsen. Wij beschikken over ruime ervaring op dit gebied en adviseren u graag welke behandeling of oplossing het beste past bij uw probleem.

Stralen

Stralen wordt toegepast voor het effectief verwijderen van roest of corrosie. Verder wordt stralen door ons ingezet als voorbehandeling bij het poedercoaten of natlakken om zo een optimale hechting van de door ons aan te brengen poedercoatlaag te krijgen. Voor zowel het eenvoudig stralen als intensief stralen beschikken wij over de kennis en ervaring. Stralen kan ook als voor het ontvetten van producten worden gebruikt.  Voor meer informatie over stralen.