Verzinken van stalen of metalen onderdelen en producten: bij geringe laagdikte en interessante prijsstelling

Download PDF

Voor het elektrolytisch hangverzinken van staal of metalen onderdelen en producten is Multinal Group de juiste partner. Van het elektrolytisch verzinken van stalen en/of metalen halffabricaten tot eindproducten, wij verzinken het graag voor u.

Behalve verzinken heeft u de keuze welke passivering u wenst en bieden u verzinken aan in combinatie met poedercoaten. Kortom, voor het vakkundig verzinken of een combinatie met een andere oppervlaktebehandeling heeft Multinal Group de juiste specialisten in huis.

Voordelen van staal elektrolytisch verzinken of galvaniseren:

  • Hoge mate van corrosiebestendigheid in combinatie met zinklegeringen
  • Zink kan in een zeer dunne lagen worden aangebracht
  • Verzinken en poedercoaten hebben een zeer lange levensduur
  • Glad en visueel uiterlijk
  • Ductiliteit is goed, voorwerpen kunnen na het verzinken worden vervormd

Elektrolytisch verzinken en passiveren

Bij het elektrolytisch verzinken wordt in een waterige zoutoplossing,(elektrolyt) zink (anode) via gelijkstroom  neergeslagen  op het voorwerp (kathode). Door deze methode is het mogelijk om zeer geringe laagdiktes op te bouwen zonder dat de producten buiten toleranties vallen. Tevens biedt een zinklaag een goede kathodische bescherming voor staal.

Corrosiebescherming verhogen door passivering

Na het verzinken wordt de corrosiebescherming verhoogd door een passivering toe te passen. Hiermee wordt onder andere het roesten van zink – ook bekend onder de naam witroest- tegengegaan.

Diverse soorten passivering: blank (ook wel blauw verzinken genoemd), geel of zwart

De processen verzinken, zink ijzer en zink nikkel zijn zeer geschikt voor het (opnieuw) verzinken en passiveren van diverse onderdelen. Multinal Group past elektrolytisch verzinken vooral toe op staal, maar soms ook op messing en koper. Tevens bieden wij ruime keuze uit diverse soorten passiveren zoals blank, geel, zwart of blauw en kan dit in combinatie met zink legeringen en poedercoaten worden toegepast. Afhankelijk van de gestelde eisen aan corrosiebescherming en het gewenste uiterlijk.

Verzinken combinatie met passiveren en/of met poedercoaten

Behalve verzinken heeft Multinal Group ook de juiste kennis en ervaring op het gebied van passiveren. Deze kennis is essentieel bij de uitvoering van het verzinkproces, omdat wij altijd verzinken in combinatie met passiveren.

De combinatie passiveren en verzinken versterken elkaar waardoor verkleuring aan de buitenlucht wordt tegengegaan en een nog betere corrosiebescherming ontstaat. Verzinken kan door ons ook worden aangebracht onder een poedercoatlaag.

De combinatie verzinken en poedercoaten zorgt voor een nog betere bescherming tegen corrosie en minder onderhoud. Verzinken, passiveren, zwart passiveren en poedercoaten zijn oppervlaktebehandelingen die veelvuldig door Multinal Group worden toegepast. Wij adviseren u dan ook graag welke behandeling het beste aansluit bij uw wensen.