Elektrolytisch verzinken van stalen onderdelen en producten: bij een geringe laagdikte en interessante prijsstelling

Download PDF

Voor het elektrolytisch hangverzinken van stalen onderdelen en producten is Multinal Group de juiste partner. Van het elektrolytisch verzinken van stalen halffabricaten tot eindproducten, wij verzinken het graag voor u.

Bij elektrolytisch verzinken wordt er langs elektrolytische weg een zinklaag aangebracht op stalen onderdelen. Deze microns dunne zinklaag geeft het stalen deel een goede corrosiebescherming en tevens een fraai uiterlijk. Om deze zinklaag een extra bescherming te geven wordt de zinklaag gepassiveerd. We kunnen de zinklaag met de volgende passiveringen nabehandelen:

• Blauw passiveren
• Iriserend geel (lijkt op de conventionele gele iriserende kleur)
• Zwart passivering met topcoat.

Uiteraard zijn al deze passiveringen CrVI vrij en voldoen ze aan de REACH en RoHS.  Het elektrolytisch verzinken van stalen producten wordt door ons verzorgd op onze vestiging in Amsterdam.

Behalve verzinken heeft u de keuze welke passivering u wenst en bieden u verzinken aan in combinatie met poedercoaten.
Kortom, voor het vakkundig verzinken of een combinatie met de oppervlaktebehandeling poedercoaten heeft Multinal Group de juiste specialisten in huis.

Voordelen van het elektrolytisch verzinken of galvaniseren van staal:

  • Onze passiveringen zijn CrVI vrij en voldoen aan REACH en RoHS ;
  • Hoge mate van corrosiebestendigheid ;
  • Zink kan in een zeer dunne lagen worden aangebracht ;
  • Verzinken en poedercoaten hebben een zeer lange levensduur ;
  • Glad en visueel uiterlijk

Elektrolytisch verzinken en passiveren

Bij het elektrolytisch verzinken wordt in een waterige zoutoplossing,(elektrolyt) zink (anode) via gelijkstroom  neergeslagen  op het voorwerp (kathode). Door deze methode is het mogelijk om zeer geringe laagdiktes op te bouwen zonder dat de producten buiten toleranties vallen. Tevens biedt een zinklaag een goede kathodische bescherming voor staal.

Corrosiebescherming verhogen door passivering

Na het verzinken wordt de corrosiebescherming verhoogd door een passivering toe te passen. Hiermee wordt onder andere het roesten van zink – ook bekend onder de naam witroest- tegengegaan.

Diverse soorten passivering: blank (ook wel blauw verzinken genoemd), geel of zwart

De processen verzinken, zink ijzer en zink nikkel zijn zeer geschikt voor het (opnieuw) verzinken en passiveren van diverse onderdelen. Multinal Group past elektrolytisch verzinken vooral toe op staal, maar soms ook op messing en koper. Tevens bieden wij ruime keuze uit diverse soorten passiveren zoals blank, geel, zwart of blauw en kan dit in combinatie met zink legeringen en poedercoaten worden toegepast. Afhankelijk van de gestelde eisen aan corrosiebescherming en het gewenste uiterlijk.

Verzinken combinatie met passiveren en/of met poedercoaten

Behalve verzinken heeft Multinal Group ook de juiste kennis en ervaring op het gebied van passiveren. Deze kennis is essentieel bij de uitvoering van het verzinkproces, omdat wij altijd verzinken in combinatie met passiveren.

De combinatie passiveren en verzinken versterken elkaar waardoor verkleuring aan de buitenlucht wordt tegengegaan en een nog betere corrosiebescherming ontstaat. Verzinken kan door ons ook worden aangebracht onder een poedercoatlaag.

De combinatie verzinken en poedercoaten zorgt voor een nog betere bescherming tegen corrosie en minder onderhoud. Verzinken, passiveren, zwart passiveren en poedercoaten zijn oppervlaktebehandelingen die veelvuldig door Multinal Group worden toegepast. Wij adviseren u dan ook graag welke behandeling het beste aansluit bij uw wensen.