Elektrolytisch of chemisch polijsten van roestvast staal

Voor het elektrolytisch polijsten van roestvast staal, bent u bij Multinal Group aan het juiste adres. Of het nu gaat om een functionele toepassing of een decoratieve, onze professionals weten wat er komt kijken bij het zo optimaal mogelijk benutten van de eigenschappen van elektrolytisch polijsten in combinatie met uw RVS  product. Wij verzorgen seriematige producties, maar ook enkele of specialistische roestvast stalen stuks.

Multinal Group heeft een breed pakket aan metaal oppervlaktebehandelingen, waarvan het elektrolytisch of chemisch  polijsten van roestvast staal of RVS vaak in combinatie met de (voor) behandeling ontvetten en beitsen en passiveren wordt toegepast. Weet u niet of elektrolytisch polijsten het beste aansluit bij uw eisen en/of wensen? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee. Zo weet u zeker dat uw product voldoet aan de kwaliteitseisen die u voor ogen heeft.

Voordelen van RVS elektrolytisch polijsten

  • Ruwheid van het oppervlak neemt af, met minder vuilaanhechting tot gevolg
  • Een hoge glansgraad en een glad uiterlijk
  • Verhoogde corrosiebestendigheid van RVS
  • Makkelijker te onderhouden/schoon te maken, dus hygiënisch

Hiernaast ziet u onderdelen voor en na de behandeling elektrolytisch polijsten.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Chemisch of elektrolytisch polijstproces

Elektrolytisch polijsten is een proces waarbij materiaal wordt verwijderd van een RVS werkstuk. Het wordt toegepast om oppervlakten gladder te maken. Het elektrolytisch polijsten gebeurt door het plaatsen van een werkstuk in een bad met elektrolyt, een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning dwingt de metaalionen van het werkstuk naar de kathoden te verplaatsen. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, dat daardoor gladder wordt.

Klik hier om de belangrijke aandachtspunten bij elektrolytisch polijsten te bekijken.

De decoratieve en hygiënische eigenschappen van elektrolytisch polijsten

Het elektrolytisch polijsten van roestvast staal en/of RVS onderscheidt zich van andere oppervlaktebehandelingen door o.a. de zeer hoge glans, het verkregen gladde oppervlak, optimale corrosieweerstand en verminderde kans op vuilaanhechting. Eigenschappen die door de belangrijke, functionele toepassingen in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie veelvuldig wordt gebruikt. Daarnaast wordt elektrolytisch polijsten vanwege de decoratieve uitstraling ook toegepast op o.a. jachtbeslag, huishoudelijke artikelen, klem- en bevestigingsmaterialen.

Naast elektrolytisch polijsten verzorgt Multinal Group ook ‘gewoon’ handmatig polijsten. Hoewel deze twee bewerkingen totaal verschillend zijn, worden ze wel beide door Multinal Group verzorgd.