Beitsen en passiveren van producten van RVS, roestvast staal, aluminium, staal, metaal, koper en messing

Als het gaat om het beitsen en passiveren van RVS, aluminium, staal, metaal, koper en messing bent u bij de beitsspecialisten van Multinal Group aan het juiste adres.

Met jarenlange ervaring met het beitsen en passiveren op locatie en met meerdere beitserijen in Nederland, weten wij als geen ander wat er komt kijken bij het vakkundig behandelen van uw product. Naast de vorm, de grootte en de best toepasbare techniek, bewaken wij vanzelfsprekend nauwgezet onze beitsprocedures m.b.t. milieu, veiligheid en de zuurrestbehandeling. Zo weet u zeker dat de corrosiebestendigheid,  en daarmee de duurzaamheid van uw product wordt vergroot. Of het nu gaat om (sproei of kwast) beitsen bij u op locatie of het dompelbeitsen in een van onze specialistische beitserijen, Multinal Group heeft de mogelijkheden, u de keus.

Bekijk hier de Tips en belangrijke aandachtspunten bij het dompel en sproeibeitsen van RVS.

Eigenschappen van beitsen

  • Verwijdert een laagje metaal
  • Tast de oxidelaag aan
  • Verwijdert wals- en gloeihuid
  • Verwijdert corrosieproducten

Hieronder treft u foto's aan van onderdelen vóór de beitsbehandeling en na de door Multinal Group uitgevoerde beitsbehandeling.

U kunt de voor en na foto bekijken door op het witte pijltje in het midden van de foto te klikken en deze naar rechts te slepen (linker muisknop ingedrukt houden).

Beitsen en passiveren: metaal soort, grootte en toepasbare beitsmethode

Bij het beitsen en passiveren van metaal spelen de metaal soort, de vorm, de grootte en de daarbij toepasbare techniek een belangrijke rol. Een moeilijk verplaatsbaar object zal nu eenmaal eerder gebeitst worden op locatie, dan een simpel verplaatsbaar object dat te beitsen is in een fabriek. Maar ook veiligheid, milieuwetgeving en vakmanschap spelen een belangrijke rol bij de keuze bij het beitsen en/of de beitsmethode.

Schoon en zuiver oppervlaktehuid

Bij beitsen wordt het RVS behandeld met een beitsmiddel bestaande uit o.a. waterstoffluoride en salpeterzuur. Ongeacht de keuze voor de toepasbare beitstechniek welke samenhangt met de vorm en grootte van het te behandelen metaal, de oppervlaktebehandeling beitsen is erop gericht om gevormde oxiden die tijdens warmtebehandelingen of fabricage/bewerkingen zijn ontstaan te verwijderen. U kunt hierbij denken aan gloei -, wals -, smeed- en giethuid, aanloopkleuren of eventueel het verwijderen van roest dan wel het ontroesten van het te behandel RVS-object. Door het object na het beitsen  grondig te reinigen met demiwater ontstaat weer een schoon en zuiver oppervlak.

 

Passiveren: optimale corrosieweerstand

Bij een zeer hoge vervuilingsgraad en/of hoge kwaliteitseisen adviseren wij beitsen en apart passiveren. Passiveren na een beitsbehandeling is een zeer belangrijk proces en zorgt ervoor dat optimale corrosieweerstand wordt verkregen. Passiveren kan via natuurlijke wijze plaatsvinden of versneld worden met chemisch passiveren. Door ons wordt chemisch passiveren veelvuldig toegepast, waarmee wij inspelen op de eisen voor snellere levertijden en waarborging van de gestelde kwaliteit.